Blessure Regarder en ligne HD

Sport blessures: Oorzaak, diagnose, behandeling (0)

Ooit last gehad van een sport blessure? Blessures.info vertelt je alles wat je moet weten over elke blessure. Wat zijn de symptomen van je blessure, hoe wordt de blessure veroorzaakt? En natuurlijk, hoe behandel je je blessure.

De blessures worden behandeld per lichaams-onderdeel, bv voetblessures, knieblessures, etc.

Blessures per lichaamsdeel:

Een voet blessure komt vaak voor bij wandelaars, hardlopers, voetballers en beoefenaars van sporten die veel springen. Vaak ontstaan sport blessures aan de voet door slechte schoenen, een verkeerde stand van de voeten, voetafwijkingen als platvoeten holle voeten, te veel inspanning of verkeerd neerkomen.

Hier vind je informatie over enkel blessures, zoals een verzwikte enkel en achillespeesontsteking. Risicogroepen voor enkelblessure zijn dezelfde als bij voet blessures: wandelaars, hardlopers, voetballers en beoefenaars van sporten die veel springen.

Hier vind je allerlei knie blessures. Een knie blessure komt vaak voor bij sporten waarbij veel gesprongen wordt, of veel plotselinge bewegingen gemaakt worden. Voetbal, volleybal en basketbal zijn hierbij bv risico sporten.

Hier vind je allerlei been blessures die niet vallen onder voet, enkel- en knieblessures. Een beenblessure komt vaak voor bij hardlopers en andere atleten. Denk bv aan de hamstringblessure en de liesblessure.

Een handblessure komt vaak voor bij rotsklimmers, turners en tennisers. Handblessures ontstaan vaak door activiteiten die te zwaar zijn voor de pezen en gewrichten in de hand, of door onvoldoende training.

Hier vind je allerlei elleboog blessures. Een elleboogblessure komt vaak voor bij tennisers, speerwerpers en golfers. De meest voorkomende elleboogblessure is de tenniselleboog.

Schouderblessures komen vaak voor bij sporten waarbij grote armzwaaien gemaakt worden of grote krachten worden uitgeoefend, zoals handbal, zwemmen, turnen e.d. Peesproblemen en slijmbeurs ontstekingen zijn vaak het probleem.

Hier vind je nog een paar andere blessures die niet direct in een van de andere categorieen passen.

Generieke blessures zijn blessures die niet specifiek gerelateerd zijn aan een lichaamsdeel, maar op verschillende plakken kunnen optreden. Denk bv aan peesontstekingen, slijmbeursontsteking, botbreuk etc.